DIY

Jag älskar när människor kommer på egna enkla lösningar. När kläder inte behöver vara dyra men minst lika fantastiska. Kolla bara här hur Threadbangers gör en brudklänning av t-shirts:

Och Jennilie från otroligt inspirerande Days with Jen gör en fantastisk poncho av en IKEA-filt:

   Hej!

Jag lever! Det är bara lite mycket just nu. Men mycket bra!

   Inspirationskällor

Jag tror jag har skrivit om inspiration och var jag får den ifrån tidigare. Men i alla fall: Jag inspireras massor av människor och hur de klär sej. Då är det himla bra att lookbook finns! Det finns liksom alltid ett tillfälle att kolla streetstyle även om man sitter hemma i soffan och inte på ett fik i stan. Dessutom får man ju ta del av stilar från världens alla hörn. Här är några favoriter just nu. Som ni ser gillar jag ganska enkla saker men med en twist. En rolig detalj, en färg, ett par fina skor:
 • En färgstark kjol
 • Färg!
 • Fina skor
 • Transparant
Alla bilder från Lookbook.nu

   God förmiddag!

Har varit ute och gått en sväng här på morgonen/förmiddagen. Det är rätt skönt att "stöka" undan det där med motion tidigt på morgonen, annars hänger det som ett dåligt samvete över en hela dagen, i alla fall är det så för mej. Nu tänkte jag surfa runt och försöka hitta en bra kamera. Behöver verkligen en. Helst en systemkamera men jag vet inte om de billigare varianterna är något att ha? Någon som vet?
Hej så länge!

   Konstiga grejer man behöver

Jag skulle faktiskt behöva en sån här docka för att ta produktbilder på. Visserligen har jag min skräddarbyst men hon har ju inga ben och kan därför inte bära byxor och shorts. Jag drar mej dock med tanke på att jag ibland redan hoppar högt och tror att det är en främling i rummet när jag ser skräddarbysten i ögonvrån. Det optimala vore ju att ha en riktig människa att ta produktbilder på. En människa som går hem sen. Det gör ju inte den här. Den står i stället i ett hörn och skrämmer skiten ur en. Inte utan att jag har börjat kasta lystna blickar på Daniel, eller lystna blickar har jag ju kastat på honom i 10 års tid men inte i det här syftet. Fast äsch, nä, hans håriga mansben gör sej nog inget vidare i mina kreationer ;)

   Tillbaka

Har inte hunnit blogga på hela helgen. Klockan sex i lördags morse gick jag och Daniel upp och satte oss i bilen för att först åka till Dalarna för att hämta upp mamma och en trailer, sen till Gävle för att hämta vår båt (yey), röja det sista i mormor och morfars sålda hus, däribland ett uthus med 50 års samling av målarfärger (morfar var målare), diverse verktyg och byggmaterial. Sen tillbaka till Dalarna med båt och mamma, få båt av trailern och stötta upp den, till Falun för att lämna av lillebror, och till slut hem till oss igen (utanför Västerås). Vi var hemma vid 00.00 igår, möra som få. Somnade som bebisar. Men nu är det klart med huset som vi hållit på med hela sommaren. K.L.A.R.T! Det är så jäkla skönt! Det har liksom legat som ett ok över axlarna och sugit energi i flera månader. Idag ska jag sy så att symaskinen glöder och det ska bli så himla roligt!

   Så här gör man oljerengöring!

Min fina vän Sofie undrade hur "oil cle!nsing method" går till så jag tänkte ta det lite snabbt här. Jag är verkligen inget proffs men så här har jag gjort: Man tar en vegetabilisk, helst ekologisk olja. Jag tog raps. I den "riktiga" metoden ska man även ha ricinolja (finns att köpa på apoteket). Detta eftersom ricinolja inte absorberas av huden så lätt och därför drar ut smuts. Nu har jag inte hunnit testa det eftersom jag är en så himla otålig själ och vill göra allt på en gång. Men om man har ricinolja ska man blanda så här: Fet hy: 30% ricinolja och 70% annan veg. olja (solros, raps, oliv, mandel), Normal hy: 20% ricinolja och 80% veg. olja, Torr hy: 10% ricinolja och 90% veg. olja.

Sen gör man så här: Ta en rejäl skvätt olja och massera in i ansiktet länge, typ en kvart. Det säjs att det kan börja kännas lite grusigt och då ska det vara orenheter som kommit upp till ytan. Har inte hänt mej men det låter ju rätt härligt.
När du känner dej klar tar du en handuk och blöter den i hett vatten, kramar ur och lägger över ansiktet (inte så het att du bränner dej). När handuken kallnat torkar du bort överflödig olja och gör om handduksprocessen en gång till. Sen ska man skölja ansiktet med iskallt vatten för att sluta porerna. Därefter kan man smörja in sej med lite mer olja, sin vanliga hudkräm eller som i mitt fall mitt egengjorda bodybutter med kokosfett. Trodde inte att det skulle funka till ansiktet men det gjorde det!


Det här är helt klart det bästa jag prövat för min hy. Den blev helt strålande och fin. Tydligen kan det hända att man får finnutbrott precis när man börjat med metoden eftersom smutsen kommer upp men det har peppar, peppar inte hänt mej än. Man ska heller inte göra detta varje dag eftersom det är en djuprengöring och det kan bli irritation då.


Oil cleansing method bygger på att fett löser fett och ska vara bra för både akne, eksem och torr hud.


Ni ska få mitt recept på bodybutter också. Inte vetenskapligt testat ska jag väl säja..förutom på mej då :-)


Bodybutter:
ca 200 g kokosfett (går bra med det silvriga paketet från affären)
En skvätt rapsolja ca 0,5 dl
Några droppar eterisk olja (vilken doft man vill)
Gör så här:
Smält kokosfettet tillsammans med oljan på svag värme (det smälter snabbt). Droppa i några droppar av valfri eterisk olja. Häll över i en annan bunke och ställ in i kylskåpet för att kallna. När vätskan blivit vitaktig, grummlig och hårdnat i kanterna tar du ut det och kör järnet med elvisp tills det blivit en kritvit och toppig smet. Som smörkräm typ. Klart för att tappas upp på burk!
Jag förvarar min i kylskåp eftersom den inte innehåller några konserveringsmedel, då blir det lite hårt men smälter snabbt på huden. (Och är gryyyymt bra!)

   Kul projekt

Har ett så himla roligt projekt på gång! Ska bli så himla kul. Vad det är får ni veta senare. Här är lite inspirationsbilder:
(ljuva 90-tal)

   Plagg by Charlotta, bloggen och jag!

Från början tänkte jag att Plagg by Charlotta-bloggen skulle handla endast om Plagg by Charlotta. Att jag skulle blogga annat på min andra blogg. Men. Det är knepigt att blogga på två ställen. Det är knepigt att censurera sej själv. Typ, det här hör hit, det här hör inte hit. Och som ni kanske märker så svävar bloggen iväg runt helt andra ämnen som inte alls rör Plagg by Charlotta. Jag tänker så här: Jag är Plagg by Charlotta (hur många gånger kan en människa skriva Plagg by Charlotta i samma text), Plagg by Charlotta är jag. Jag tror egentligen bloggen blir ganska "torr" om jag endast ska skriva om saker som rör klädtillverkningen. Torr och glest uppdaterad är också lika med en oläst blogg, vilket inte gör någon glad. För jag vill ju rent krasst ha många läsare.

Så. Från och med nu bestämmer jag mej för att jag får skriva om vad jag vill här. Jag vill ju att ni som läser ska lära känna mej och på så sätt få en känsla för kläderna.


Angående just kläderna: Det kommer bilder och uppdateringar snart. För det närmar sej. Med stormsteg. Iiiiih.


Vad tror ni om mitt upplägg? Är det inte ganska ok?

   Besatt

Jag har en egenskap: Jag hittar något jag tycker är intressant och blir besatt. B.E.S.A.T.T! När bloggade jag om det här med no poo (no schampoo, inget annat)? I förrgår, igår? I alla fall tyckte jag att det verkade spännande och sedan dess har jag hunnit både göra oljetvätt - (Skitbra. Huden blir som ny), provat att tvätta håret med bara balsam - (Gick så där, måste nog skölja mer), provat att göra egen saltvattensparay - (Blev skit men än å andra sidan har jag aldrig gillat saltvattenspray), gjort två olika bodybutters - (Superjättebra, bättre än något köpt jag testat) och slutligen gjort två olika sorters tvålar -(Också jättebra).

Men ni hör ju! Jag kan liksom aldrig göra något lite lagom. Hittar jag något som jag tycker verkar spännande vill jag prova allt nu, nu, NU!! En ganska charmig egenskap kan jag tycka..Omgivningen får tycka vad de vill..eh.


Annars är det rätt fantastiskt vad man har för bra skönhetsprodukter i skafferiet. Jag är i grunden rätt skeptiskt mot sånt men samtidigt nyfiken så jag måste ju prova. Känner att jag skulle kunna vara utan mycket men ingen tar mitt torrschampoo och aldrig att jag har någon jäkla arrow-rot i håret istället! ;-)


Läs mer om no poo här!
Läs mer om the oil cleaning method här!

   Mönster och nya idéer.

Idag har jag ritat (konstruerat) nya mönster eftersom jag fick ett gäng nya idéer. Imorgon ska jag sätta dem i verket tänkte jag! Idag uppenbarade det sej också för mej att jag faktiskt har ett helt eget, riktigt företag. Uppenbarelsen var en telefonförsäljare. Hur ofta är såna uppenbarelser liksom. Så här gick det till:

 • Säljare: Hej! Jag heter x och ringer från tele2. Jag vill tala med den som har hand om telefonin på företaget!
 • Jag: Företaget?! (tittar mej nervöst omkring i rummet för att möjligen få syn på någon undangömd teleansvarig)
 • Säljare: Ja? Företaget?
 • Jag: Ja...JA... företaget! Det är JAG! (Låter som jag nyss har löst gåtan om meningen med livet) Eller det är bara jag. Ingen annan. Bara jag. Som är företaget alltså.
 • Säljare: Eh..ja. Jo, hur funkar det med telefonin för dej? bla, blaa, blabla, blaaa blaj.


Naturligtvis vet jag att jag numer har ett eget företag. Jag är inte dum. Det blev så konkret bara och lät så stort när någon sökte ansvarig. Lät som jag hade en personalstab på minst 20 personer. Sen slog mej en obehaglig tanke: Kommer jag att bli trakasserad av telefonförsäljare jämt nu? Tanken växte sej dessutom starkare när jag läste det här hos Avanna-Anna. Jag som hatar telefonförsäljare (och får ångest om jag inte svarar i telefonen). Jobbig ekvation.
Jag verkar dessutom ha hamnat i något nyföretagarregister eftersom jag får hem reklam om bokföringsprogram och grejer..


Och nej, jag köpte ingen telefonväxel. Än så länge är jag helt okej bra på att hålla reda på mej själv, vet var jag är och så...oftast ;-)

   Här sitter jag...

Nej, jag petar mej inte i näsan med pennan! Den är på näsan! PÅ! Jo, alltså, här sitter jag och är lite småputt  eftersom jag tänkte göra en film till er eller jag gjorde t.o.m en film till er. Där man skulle kunna se när jag skissar. Blev inget bra ljus. Såg ut som jag bara skissade vitt (på vitt). Superspännande. Nu ska jag jobba vidare.

   När jag ändå är inne på miljöspåret..

Kan det här vara något kanske? Tycker att det låter himla spännande (och billigt). No Poo (står för no shampoo) går ut på att undvika skadliga kemikalier i hud och hårvårdsprodukter och istället tvätta och vårda med naturliga produkter såsom att bl.a använda the oil cleansing method till ansiktet, bikarbonat eller bara balsam till håret eller en massa andra olika produkter som inte innefattar farliga kemikalier och som bonus ofta finns i skafferiet.

   Färga tyg med gurkmeja

Eftersom jag skapar mina kläder i second-handtyg kan det hända att jag inte alltid hittar den kulör jag tänkt mej från början. Det är iof lite av tjusningen men efter att ha hittat den här videon om att färga tyg med gurkmeja blev jag lite nyfiken på vad man kan använda sej av för olika växt och miljövänliga färger. Syntetiska färger har jag uteslutit från början då grejen med Plagg by Charlotta är att det ska vara så miljövänligt som möjligt. Ska helt klart undersöka växtfärgsgrejen vidare!

   Livet

Kände mej lite låg igår och då fick bloggen lida. I lördags somnade Daniels underbara morfar in. Kommer att sakna honom massor. Kommer så väl ihåg första gången vi sågs. Det var i deras dåvarande lägenhet. Jag var ny-flickvän-supernervös inför att träffa hans morföräldrar. Ville göra gott intryck och var livrädd för att de skulle tycka att älskade lillpojken gjort ett dåligt parti. Men så mötte jag dem och de var alldeles, alldeles underbara och välkomnande. Älskar dem som de vore mina egna morföräldrar.

Sen är det ju min egen mormor och morfars hus. Det är tyngre än man tror att plocka ned en så stor del av sin historia. Saker som hängt, stått och alltid varit på samma plats under hela mitt liv åker ned i lådor. Konstig känsla. Jag vill spara, spara, spara vilket resulterat i att jag släpat hem en rätt hiskelig ryamatta och en kudde från deras supersköna tv-soffa i brun manchester.
Så kort sagt: Det är lite mycket nu.

   En grå måndag

Blä, vilket deppväder det är ute idag. Jag kan bli så himla sänkt av såna här dagar. Nu har jag iallafall gått lite och då kändes det bättre på en gång. Annars håller jag på och möblerar om idag. Röjer. Slipar på idéer till Plagg by Charlotta.
Det var allt för nu.

   Flytthelg

Är nyss hemkommen från flytthelg i Gävle. Jösses vilken tid det tar!! Nu är huset helt tömt (nästan) men uthuset är kvar och då snackar vi uthus som tillhört ett flerfamiljshus med förråd för varje familj. Det är vemodigt att flytta ut allt bara. Mormor och morfar är borta, huset som de bott i sen 50-talet är nästan tomt. Men det känns ändå lite bra att en ny familj får flytta in och ta hand om huset, pyssla om det och förhoppningsvis älska det. Bra är också att mycket saker som det sitter fina minnen i har följt med hem till oss. Sitter just nu i en underbar 60-tals soffgrupp och skriver. (Ni ska få se!) Bra var också att jag fick spendera helgen med mina favoritkillar i världen: Daniel och min lillebror Mattias.
I mormor och morfars "finrum" innan det var tömt.

   Inspiration!

En vän skickade den här bilden på Kate Moss till mej på facebook. Så snygg hon är!!! Gillar det monokromt svarta massor och älskar att få input och inspirationsbilder!

   Midnattsblå sammet

Ville visa er den här midnattsblåa sammeten. Den har blivit och är på väg att bli några till högmidjade shorts. Bra va!
(Den är aningen mörkare än den ser ut att vara på bilden)

   Mitt komplicerade förhållande till hattar

Jag tycker att det är så himla fint med hatt! Ser så himla coolt ut. Kolla här, här och här! Jättefint ju. Och själv äger jag ett antal huvudbonader. Det är knepigt med hatt bara. Känner mej på något sätt lite utklädd fast jag kollat i spegeln innan och tyckt att det ser bra ut. Sen vill man kanske ta av sej hatten på grund av just den känslan. Men då är det ju håret som blivit alldeles platt! Fattar ni vilka våndor jag lever med? ;-) Men jag kan ändå inte låta bli att köpa hattar och jo, jag bär dom ibland. Just nu tror jag att jag inte kommer att kunna låta bli att köpa den nedan. (Från Lindex.) Men det kanske är en vanesak? Om jag attack-bär hatt ett tag kanske det känns bekvämt?!

   Det närmar sej..

Öppningen av webshopen närmar sej med stormsteg. Det är mindre än en månad kvar nu. Igår frågade min vän mej om jag känner mej nervös? Nej, faktiskt inte. Inte så värst. Mest fylld av pirrig förväntan. Men jag tror på det jag gör. Tror att det kommer att bli bra. Skulle vilja blogga mer om själva skapandet bara men vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Vill ni se mer av det och vad i såna fall? Skisser, konstruktion, inspiration?För nytillkomna läsare kanske jag ska berätta om vad jag gör: Plagg by Charlotta är mitt eget klädmärke. Idén är att skapa trendiga, unika kläder av 2hand och vintagetyger. Kläderna kommer till en början att finnas i storlekarna 36-42.
Mer om mej och Plagg by Charlotta kan du läsa här!


Nu i helgen åker jag till Gävle för att fortsätta rensningen av min mormor och morfars gamla hus. Vi är ju fantastiskt optimistiska som trodde att vi skulle klara ett 8 rums hus med 100 kvadrat i biarea plus ett uthus på en helg. Ska försöka slänga upp lite tidsinställda inlägg dock!

   Och en undran..

Varför ser man så himla annorlunda ut på kort om någon annan tar det än om man har tagit det själv? Skumt. Varför?

(Eller så är det bara mitt extrema kontrollbehov som gör sej påminnt..igen)

   Idag..


..Tittar jag upp i luften iklädd klänning från Gina, skjorta från Monki, Converse och så ett halsband från Loppis. När jag inte stått här och stirrat har jag hunnit träffa min bästaste bästis för prat-maraton. Fint.

   Sånt man hittar: 2

Okej, det blir en del inlägg om sånt jag hittat i mormor och morfars hus. Men tänk er: De har bott där sen 50-talet. Alltså har massor med fantastiska grejer samlats där. Den här sticktidningen tyckte jag var så himla fin att jag fick lov att ta hem den. Det är tema stickat på filmstjärnor:

   Jätte, jätte, Jättekonstig! dygnsrytm

Nu när Daniel har haft semester så har jag också gått in i semestermode. Semestermode innebär att konstiga grejer händer med dygnsrytmen. Vi blir lite som barn som är ensamma hemma båda två. Man kan vara vaken hela natten för att somna i gryningen i soffan - för att man kan. Jag har för övrigt sovit i soffan mer än en gång under de här semesterveckorna. Inte för att jag blivit förvisad dit på något sätt men för att Daniel oftast är uppe längre än mej och jag tycker att det är så tråkigt att gå och lägga mej ensam i sovrummet. Då somnar jag hellre till hans trygga datorknapprande. I morse vaknade jag i en ytterst konstig ställning (i soffan) skavfötters med Daniel som också hade bestämt sej för att  ta en lur. Detta var före fem. Då drack jag lite kaffe, tittade på någon engelsk dokumentär och somnade om för att vakna igen för en halvtimme sen. Eller ja, hurt-sötis a.k.a ansvarsfulla människa som har struktur på sitt liv väckte mej med ett sms en stund efter 8. Fast sen somnade jag om igen så det gjorde inget.

Hm.. när jag skriver det här så inser jag att jag kanske borde utmana mej själv mer om det mest crazy jag gjort under hela sommaren är att somna i soffan..haha  Fast så är det faktiskt inte! Jag har gjort mer crazy saker.. Som att starta eget till exempel!

   En blå klänning....

...Hittade jag också i röjningen av huset. Eller egentligen hittade jag två exakt likadana och en rutig (men den får ni se en annan dag). Egentligen är inte såna här klänningar så mycket min grej men jag gillar den. Så fruktansvärt välsydd och fint skuren. Skrynklig på bilderna dock, men jag ville visa!

   Hon jag hänger med!

Får jag presentera min skräddarbyst! Det är den kvinnan jag umgås överlägset mest med om dagarna. Hon är bra att drapera på, testa idéer på och helt enkelt testa så att saker inte sitter helt galet. Men hon är väldigt smal så ibland får jag stoppa upp henne med kuddar.
Hon är rätt tystlåten, blir lätt så utan huvud antar jag, men jag gillar henne ändå!
Så mycket att jag försöker pussa...men det är ju det där med huvudet....
(Jag veeet att det här är en rätt usel gif-animation men jag har precis lärt mej göra såna i photoshop...ok!)

   Det var tydligen ljug....

....Det där jag skrev några inlägg längre ned, att jag går upp kring 8-9. Jag ligger fortfarande i sängen nu. Ska ta min obligatoriska kopp morgonkaffe och kliva upp nu hade jag tänkt. Fast det är i och för sej det som är bra med att vara egen. Jag har mycket mer arbetslust på kvällen än på morgonen: Alltså jobbar jag mer på kvällen! För att jag kan och får :)

Tänkte visa min nya favoritgrej också. Den har varit med några inlägg ned förresten! Eftersom mitt hår är helt omöjligt nu, en undercut på utväxt, en längd som verkar trivas bäst i mina ögon så hyllar jag verkligen huckle. Hm.. finns det något mer fashionabelt sätt att säja huckle förresten? Hur som helst, det är skitbra. Man bara knyter det runt huvudet och så ser man vips lite coolt retro ut istället för en vandrande hårkatastrof. Gillart skarpt. En bonus är att min morfar var en sjömänniska, alltså hade han hundra olika snusnäsdukar som jag nu tagit hem!

   Modebloggsknark

Jag skrev tidigare att jag "knarkar" modebloggar. I och för sej läser jag andra bloggar frekvent också men jag tänkte koncentrera mej på just modebloggar just nu. Eller, alla dessa är inte renodlade modebloggar, vissa skriver fantastiska texter också. Jag tänkte i alla fall lista mina favoritdroger just nu (utan inbördes ordning).

Vi börjar med:


colorelle.se
Colorelle drivs av Ulrika som har en fantastisk stil. Trendigt men eget. Second hand blandat med nytt. Fina exempel på det här, här och här!


Nästa får bli:


emmasays.se
Emma says style, love and rock and roll drivs av Emma (duh..:)) Hon har en egen, rolig, tuff, lekfull stil och en massa tuffa tatueringar. Pryder gärna fingrarna med massor av ringar. Hennes stil har fått mej att börja fingra nyfiket på Daniels gamla helfingerringar. Exempel på sånt jag gillar med Emma här, här och här! Den sista länken kunde jag liksom inte låta bli. Ni fattar varför när ni klickar :-)


Och sen:


According to Annika
Annika är så vacker att man får dra lite efter andan. Bloggen drivs av Annika (duh igen) Marklund. Förutom att hon är skitsnygg, klär sej fantastiskt och har en fäbless för katter så skriver hon underbara texter och är en hejare på att fota. Exempel på varför jag finner den här bloggen så inspirerande här, här och här!


Och avslutar med:

:
Amanda Brohman
Amanda Brohmans blogg hittade jag alldeles nyss. Proppad med otroligt inspirerande och vackra bilder. Exempel på det här, här och här!
Har du någon modeblogg på lager som jag borde läsa? Tipsa mej!

   Att strukturera tiden

En grej som är lite svårt med eget företagande (tycker jag) är att strukturera tiden. Att jobba lagom mycket. Fast så här i början får man nog räkna med mer än åtta timmarsdagar. Vissa dagar kan jag tycka att jag inte gjort något speciellt alls men när jag tänker efter så har jag mer eller mindre jobbat hela dagen. Mina dagar ser ut ungefär så här:
Går upp vid 8-9, dricker kaffe och kollar bloggar (det är en superviktig del av mitt arbete), 10-12 fixar med bloggen, räknar, funderar...kort sagt, allt sånt praktiskt. Vid 12 äter jag förhoppningsvis lunch och resten av dagen alternerar jag mellan att sy, fundera ut modeller och göra sånt jag kommer på av bara farten. Kanske ett rätt bra upplägg egentligen? Men det är ju inte alltid det ser ut så. Nu har det t.ex tagit en hel del tid att få bloggen att rulla. Kanske inte låter så komplicerat egentligen men det är det! Man vill få nya läsare och behålla dem. Det är inte för inte som vissa jobbar heltid med sina bloggar.
Saker att bli bättre på:
 • Tänka på att jag faktiskt jobbar och försöka hoppa över att sätta igång och städa och så. Det hade jag ju inte kunnat om jag inte haft mitt "kontor" hemma.
 • Inte få dåligt samvete för att jag spenderar en hel del tid vid datorn. Det ÄR en viktig del av mitt arbete.

   Parlez - vous francais?

Tog med den här nybörjarboken i franska från huset också. Tänkte att jag skulle fräscha upp mina slumrande franskakunskaper men vid närmare eftertanke: Upplagan är från 63. Om jag går efter den kanske jag börjar prata 60-tals slang-franska? Fast det kan ju iof vara rätt pittoreskt! Om inte annat tycker jag att boken är himla fin.

   Sånt man hittar

Längst inne i en garderob, intryckt mot väggen i mormors och morfars hus hittade jag den här brickan. Tycker att den är så himla fin. Älskar brickor. De är så bra till mycket: Att bära kaffekoppar på, att ha ljus på, att hänga på väggen som tavla....att bara ha.

Det är påfåglar (tror jag) på!
Fina va?

   Det är något med havet...

Vi hann en sväng ut till havet och fiskerestaurang under helgen i Gävle också. Fiskerestaurang kanske inte var en höjdare för ett vego som mej... Jag fick äta knäckebröd till förrätt. Yey.... Men det låg vid havet. Älska havet!
skuggpuss!
Älskar när man inte ser något slut (även om det är några öar här)
Vind i håret!
Horisonten och jag.

   Hemma igen!

Efter en helg med mycket släpa, bära, kasta, minnas, spara är jag tillbaka hemma igen. Fy sjutton vad vi burit! Vi fyllde en hel 26 kubikmeters container!! Sjukt.
Men lite kul grejer hann vi med också. Bilder kommer snart!
(Vi är alltså i färd med att tömma min mormor och morfars hus som sålts... Inte morfar och mormor alltså.. Huset!!)

   En liten, liten bloggfrånvaro

Befinner mej i morfar och mormors gamla hus i Gävle. Vi har hållit på och flyttat ut här i från i flera månader. Det är verkligen the never ending story. Men när någon bott i ett hus sedan 50-talet så blir det en hel del grejer. Och det är svårt, jättesvårt. Att skiljas. Jag har varit liten här. Haft underbara stunder här. Alla saker påminner om så mycket: De kopparna drack mormor, morfar, mamma och pappa morgonkaffe i när jag var liten, i den sängen har jag vaknat tusen gånger och hört trygga röster nedifrån köket, på gatan utanför cyklade jag med mitt jättehäftiga röda bockstyre jag fick av morfar för första gången,  den tavlan tyckte jag var läskig och allt möjligt i oändlighet. Egentligen vill jag bara ta hem allt men det går ju inte. Inte om inte jag och Daniel vill flytta ut i trapphuset i alla fall. Men det är ju bara saker. Minnenna har jag ju kvar.
Just nu sitter jag och skriver i finaste finsoffan. Där, där man bara fick sitta när det var kalas. Den ska i alla fall få komma hem till oss. Finsoffan hör inte hemma på soptippen.

   Om kärleken...

...till skor! Det är inte möjligt för mej att blogga om bara arbetet kring Plagg by Charlotta. Visst, det blir massor av det eftersom det tar upp nästan hela min tid men jag vill ju att ni ska få lära känna mej också. Då behöver ni veta en sak: Jag älskar skor! Vilken klisché va? Men jag gör verkligen det, Älskar skor! och kläder!....och SKOR! Kanske inte med samma intensitet som familj, fästman och vänner dock.. men mycket. Fast det vore ju konstigt om jag inte gjorde det när jag väljer att starta eget klädmärke? Som alibi kan jag säja att jag gillar böcker också . Annars kan man ju lätt tas för dum. S.k kvinnliga intressen är ju inget att stoltsera med menar jag (här får ni gärna märka ironin).

Egentligen, efter denna utläggning... Det enda jag egentligen ville säja är att jag har två nya skoförälskelser. Det översta paret från Nelly, det andra från Monki.
Så!


   Imiterat skinn

Idag såg jag att min leverans med imiterat skinn var på väg. Skinn och spets:  Vad tror ni om det? Själv tror jag att det blir superbra.
Kan avslöja att det blir en del högmidjade shorts med båda inslagen!

   Frågor och svar!

Tänkte svara på diverse frågor om Plagg by Charlotta!


Vilka storlekar kommer kläderna att finnas i?
Jag startar med storlekarna small, medium, large och x-large. Det vill säja ca 36, 38, 40, 42. Om jag märker att det finns efterfrågan på mindre eller större storlekar kommer det naturligtvis till.


Är precis allt material second-hand och vintage:
Huvudmaterialen är det men det kan hända att det tillkommer detaljer av andra tyger. Sen tillkommer ju så klart diverse sybehör som blixtlås o.s.v. Men mitt mål är absolut att det mesta ska vara vintage med tanke på miljön.


Vem tillverkar kläderna?
Det gör jag!


Syr du upp annat på beställning?
Nej, Plagg by Charlotta tar all min tid. Men.. det finns ju alltid utrymme för intressanta projekt så man kan ju alltid testa att maila till plaggbycharlotta(at)live.com!

   Det tar tid men det gör inget!

Fast jag visste att det tar jättemycket tid att starta eget så hade jag inte räknat med att jag i princip skulle jobba från det att jag vaknade tills dess att jag la mej. Men det gör inget, för det är så himla kul. Jag märker inte att jag jobbar alls.
Vad gör jag då? Dels är det att räkna massor, marknadsföring, bloggen, små saker som man inte tänkt på och så naturligtvis att sy. Men. Jag känner mej ändå ganska väl förberedd. Det känns bra!
Det är ju både bra och dåligt det där, att kunna styra sin egen arbetsdag. Bra - eftersom jag har ett extremt behov av att styra min egen tid. Dåligt - eftersom det är upp till mej att strukturera upp allt... eller dåligt vet jag väl inte förresten.. men svårare!
Igår tog jag förresten mej äntligen tid att förkovra mej i photoshop. Det var inte så himla svårt alls. I alla fall inte att lära sej basic-grejerna. Jag vet, jag är sent ute.  Kände att jag kanske kommer att kunna lite om bildhantering eftersom det blir Lookbookbilder här i framtiden. Måste bara höra med min extremt snygga modell när hon har tid! (Note to self).

   Kläder för mej!

Jag älskar kläder! Jag knarkar kläder! (Kan man det?) Jag tänker på kläder väldigt ofta. Hur jag ska klä mej, hur andra klär sej. Den här kärleken uttrycker sej så att jag sitter klistrad vid olika modebloggar i alla fall någon timme om dagen, att jag har alldeles för stora högar med modetidningar som hotar att rasa men som jag vägrar att slänga och naturligtvis att jag tillverkar kläder.Visst, kläder är himla mycket yta, vissa bryr sej inte alls, vissa vill bara smälta in... Men det är ju onekligen ett sätt att uttrycka sej på om man vill.  Ett kul sätt!


Jag är också övertygad om att stil inte är något man kan köpa sej till. Det handlar inte om hur dyr din jacka är liksom. Det är något annat. Hittade en blogg som skrivs av en tjej som nästan enbart köper second-hand och sjutton vad snygg hon är! Hm.. kanske dumt att skriva om second-hand när man är i begrepp att starta sitt eget klädmärke? Nej, men jag älskar second-hand. Och mitt Plagg by Charlotta är ju också en form av recyceling.


Min egen stil? Jag vet inte. Jag gillar så mycket, gillar så olika i olika perioder. Men jag gillar roliga detaljer...och skor, skor som jag förövrigt inte riktigt vet hur jag ska förvara sen jag flyttade mitt syrum in i vårt sovrum...

   Spetsigt

Ups. Somnade i soffan igår och vaknade upp ungefär nyss. Med en ganska mörbultad axel. Fast det är rätt okej ändå eftersom jag blev serverad nybryggt kaffe av fästmannen.

Tänkte visa er lite tyg! Det blir mycket spets som jag skrev i inlägget under. Lite av min grej är att drapera spets över andra tyger. Ger en rätt cool och "o-gulligare" effekt beroende på vad som är under.
Här är lite olika spetstyger jag använt:
Gammelrosa, creme och vit....
och beige!

   Utlovad sneak peek

Här kommer den utlovade sneak peek:en. En liten, liten en. Men som ni ser blir det rätt mycket spets och färg! Jag kan också lova lite dovare höstfärger som vinrött, dovblått och midnattsblå sammet. Dessutom blir det absolut lite metallic!


   Gilla!

Nu finns det en "gilla-ruta" till facebook i bloggens vänsterspalt! Gå jättegärna in och gilla om du tycker detta verkar lovande. Då blir jag så himla glad!

   Sneak peek senare idag!

Godmorgon! Eller godförmiddag kanske? Igår blev Plagg by Charlotta med facebooksida. Nu ska jag bara klura en stund på hur jag integrerar facebook med bloggen. Ska bli intressant ...:)

Annars tänkte jag att ni ska få en sneak peek på tyger och lite, lite plagg senare idag. Kul va! Se till att kika in senare alltså!

   Vill bara tacka....

.....världens gulligaste vänner som länkar mej på facebook och sprider ut bloggen. Jag blir alldeles varm i hjärtat! Själv har jag liksom inte kommit mej för att göra det ännu. Men jag ska! Meningen är också att Plagg by Charlotta ska få en egen facebooksida inom kort!
<3 <3 <3 <3 <3 <3

   Öppningsdatum spikat!

Nu har jag spikat ett öppningsdatum. Den 16:e september slår jag upp portarna för webshopen (Det ser ni ju också på signaturen jag petat dit under varje inlägg bara för att riktigt banka in det..haha). Taggad är bara förnamnet!!

   Inspirationen!

Efter en skön helg i Dalarna tillsammans med familjen är jag tillbaka vid symaskinerna och ritbordet! Jag tänkte visa er lite av vad jag inspireras av så att ni kan få någon slags känsla för mina kläder. Oftast hittar jag inspiration hos andra människor och hur de är klädda. Både folk på stan, kändisar, modebloggare men det kan också vara hos en dam i 70-års åldern som har exempelvis en spännande jacka på sej. Min hjärna börjar då genast jobba med hur jag skulle kunna "tweaka" stilen, vad det skulle kunna bli för andra typ av plagg. Men också material, naturen, byggnader o.sv. kan inspirera. Och tygerna så klart! De är en enorm inspiration! Med risk för att låta som Ernst K: Tyget kan liksom tala till mej och tala om vilken typ av plagg det vill vara.
Här följer en liten bildkavalkad på saker jag tycker är intressanta.

   Design och sånt

Nu har jag pillat lite mer med designen på bloggen. Hoppas ni gillar det! Annars är inte den typen av design min starka sida. Blir alldeles yr av kodmallar, stillmallar och sånt. Tyg däremot! Det är jag rätt j*kla bra på!

   Det drar ihop sej!

Det här känns jättespännande! Kollektionen är nedritad, underbara tyger hittade, firma startad, en del är plagg uppsydda och om cirka en månad tror jag att jag är redo för att slå upp portarna för Plagg by Charlotta.  Hoppas vi ses då! Fram tills dess kommer det att dyka upp en del inlägg här i bloggen som håller er uppdaterade.
Puss så länge!

   Detta är Plagg by Charlotta!

Vem är Charlotta?

Jag ska börja med att presentera mej själv! Charlotta Holding heter jag och är den som står bakom
Plagg by Charlotta, både som ägare, designer och tillverkare. Kläder är (såklart!) min passion. Jag älskar att klä mej, titta på hur andra är klädda, tillverka och designa kläder, läsa modemagasin, läsa modebloggar...and it goes on and on. När den passionen började är svårt att säja. Väldigt tidigt. Har alltid älskat att skapa. Ofta tänkt att jag kan göra det bättre själv.
När jag inte ritar kläder och syr är jag sambo och förlovad med Daniel, bor i en lägenhet med prickiga och turkosa väggar tillsammans med honom och våra katter, älskar min familj, mina underbara vänner, att gå ut och dansa mej svettig, skratta och må bra.
Det är jag!

Om kläderna:

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säja om kläderna: Trendiga kläder med en personlig twist. Jag vill att kläderna ska kännas NU men ändå kunna vara favoriter i garderoben en längre tid. Jag gillar enkla linjer och spännande detaljer, kläder som känns unika och också verkligen är unika.

Tyger och tillverkning:

Det specialla med Plagg by Charlotta är att de tillverkas i nästan enbart second-hand och vintage-tyger. Det finns en tygskatt där ute! Detta gör ju att nästan alla plagg blir totalt unika. Det är också jag som tillverkar plaggen vilket gör att massproduktion är out of the question. Bra! Eller hur?

Miljö:

Eftersom materialet är återvunnet blir miljövänligheten på kläderna hög. Jag vill skapa miljövänligt trendigt helt enkelt.

RSS 2.0