Croissanter och dagförbistring

Vaknade upp i morse, ganska sent ska tilläggas och var helt säker på att det var Söndag. Detta gjorde mej enormt stressad eftersom jag skulle träffa min fina bästis just på Söndag. Insåg sen att det var Lördag och drog en lättnadens suck. Oh..the drama! osv...

Igår var Daniel ledig så jag jag bakade croissanter till brunch minsann. Väldigt gott, väldigt kolhydratigt och väldigt onyttigt. Jag undviker kolhydrater så långt det går annars men just på fredagar finns det inga regler. Fredagar är laglösa. (I matväg, that is)


Croissanter förresten! Det var inte alls så svårt att göra som jag föreställt mej. En enkel vetedeg bara, med mjöl, vatten, jäst och salt som man sedan kavlar ut, täcker halva med smör och sedan viker, kavlar, viker, kavlar, låter jäsa på plåten. Gräddar, et voila!
Gillar min nya, rosa brödkorg! Kommer från Lagerhaus. Gillar också porslinet som skymtar på bilden. Kommer från Mormor och morfar.

   Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Men sånt kan jag ju ingenting om  så publicerar jag den här bloggposten istället.  Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


   Tänkvärt om konsumtion

Underbara Clara skriver ett jättebra inlägg om att downshifta, om hur människor drar på sej onödiga kostnader just för att samhället och omgivningen kräver (eller vi tror de gör det) det av oss. Man SKA ha ny bil, man SKA ha nyrenoverat och massa nya, dyra prylar. För att man...eh ... ska.. Annars är det liksom något konstigt. Annars syns det inte att man är framgångsrik.

Det är så mycket prylar i samhället, så mycket saker man borde ha och så många olyckliga människor med massor av lån. Det är nästan mer status att ha ett nyrenoverat badrum än att leva lyckligt. Då menar jag så klart inte att det är fel att renovera badrummet men hoppas ni fattar min poäng. Att ytan nästan har blivit viktigare än det inre, att vi värderas utifrån vad vi HAR istället för vad vi ÄR.

   Otack

När man kommit igång med träning och oförtrutet hållit på i två veckor med lite vila på helgen, då kommer den alltid: Sjukdomskänslan. Jag har lärt mej nu att det lätt blir så om man..ehrm..inte varit så aktiv innan man började träna. Och när man går ut för hårt. Stackars kroppen får liksom en chock.

Kan ändå inte låta bli att känna mej lite sur. Jag vill ha belöning för min träning på en gång. Räcker att jag kört en gång - Sen väntar jag mej den där piggheten som alla talar om. Och att gå ut lite försiktigt? Inte en chans! Jag är en för otålig person för det.
Så nu ligger jag här i soffan med muskelvärk och feberkänsla. Men jag ska vänta ut det!!

   Tvättbjörnar, vippiga fransar och franskompisar

Det här inlägget handlar om mina ögonfransar, mina franskompisar och mina ögonfransproblem. Skitviktiga saker mao.

Vi börjar med en franskompis! Jag fick Revitalash av mamma, nästan oanvänd, eftersom hon inte tålde det (yey...eller ... stackars henne..buhu..(yey!!)). Satt rätt långt inne för mej att köpa en sån produkt själv eftersom det är rätt dyrt. Minst ett par skor liksom.. MINST. Men nu har jag testat det en ynka vecka och mina fransar har redan vuxit! Har alltid drömt om svepande fransar eftersom mina är ytterst ordinära. Mitt mål är att få lika långa som pojkvännen som ser ut som en blunddocka. Lite läskigt tycker jag dock att det är. Vad är det liksom som gör att de växer? Nåt radioaktivt? MEN..det funkar!


Och så var det mitt ögonfransproblem: Jag sminkar mej fint på morgonen och ser ut som en tvättbjörn framåt två. Mascaran liksom kladdar av sej under ögonen och jag har provat måååånga mascaror. Blev desperat, ville inte slänga ut pengar på ännu en looser så jag köpta Gina Tricots egen vattenfasta mascara för 59:-. Och sedär. Gillar den. Bra pigment och sitter utan att kladda. Franskompis!
Mina kompisar! (Never mind the katt-tass)

   Lite påsk från mobilen

Jag är ingen flitig fotare men några bilder blev det från påsken i Dalarna.
Ranukel måste vara en av de finaste blommorna
Vi struntade i påskägg och hällde upp massor med godis i en stor skål.
Just nu känns det som jag inte vill se godis på ett tag..
Solen gick upp på påskafton. Dock var det svinkallt.


Kort sagt, mysig påsk med mina bästa om än lite torftigt på bildfronten.

   Hej!

Ja, alltså, jag har inte haft Söndagsångest sedan förrförra Söndagen. Jag har däremot varit i Dalarna i en vecka. Jag drömde om kaffe i gassande sol på verandan innan jag åkte. Och visst! Det var sol men isande, isande kallt. (Varför är det så kallt för?) Annars har det så klart varit mysigt.
Nu är jag hemma en sväng men gör ett nytt försök snart några dagar över påsken då jag åker dit igen. Fast påsken skulle inte bli vidare värst varm heller va? Eller?

RSS 2.0