Att ge det tid

Jag förstår att ni är några som undrar vad som händer med PLAGG BY CHARLOTTA. Först startas en webshop och så... ingenting? Men jag kan tala om att Plagg by Charlotta lever och frodas och mår utmärkt MEN att jag låter det ta tid. Kan ibland tänka att jag var lite snabb med att starta upp shoppen. Jag trodde att jag liksom hade allt klart i huvudet men det var många idéer och tankar som inte fick bli färdigtänkta. Mycket för att jag är en impulsiv människa som vill att saker ska ske nu, nu, NU! Fast en å andra sidan tycker jag att det är väldigt skönt att ha den, shoppen alltså, för att den är en stadig grund och plattform att arbeta runt. Men nu får det ta lite tid. Just för att jag vill att det ska bli BRA.  För att jag vill tänka klart, konstruera klart. Jag är precis i början av det här, något jag tänkt leva med länge men ibland känner jag mej stressad av att det gått några månader. Men i det stora hela är ju några månader ingenting. Men som sagt Plagg by Charlotta lever med mej 24/7 och utvecklas!  Tänkte att det var bäst att säja det så att ni vet, ni som undrat!

När nyheterna kommer får ni så klart reda på det här i bloggen! :)

   Light-julstart med pepparkaksdoftande ljus...

1321882300527_14 (MMS)

Light-julstart med pepparkaksdoftande ljus från lagerhaus. Gillar!


   Att göra en ljusslinga för nästan inga pengar alls

Igår gjorde jag mej en ljusslinga som nu slingrar bland tavlorna bakom soffan och sprider mysbelysning. Perfekt för mej som gillar allt som är lite kitschigt. (Beskrivning längst ned i inlägget).  Så här ser den ut:


Så här gjorde jag:

Jag köpte led-ljusslinga med tio lampor på IKEA för 17:- och ljussmanschetter på myrorna för någon krona styck. Först tänkte jag att det skulle gå att bara trä manschetterna över lamporna och vira ihop med lite ståltråd men det visade sej vara svårare då blommorna gärna ville släppa från manchetten. Jag klippte därför isär manschetterna mellan ungefär varannan blomma och virade ståltråd några varv runt basen, alltså det som ska sitta runt ljuset. Sen virade jag fast nästa blomma tills det blev en ledad blomsterslinga. Då mer eller mindre knölade jag fast dem runt lamporna och fäste med lite extra ståltråd. KLART!

   Om gamla askar och sånt som är kärt. Mitt ...

foto107 (MMS)

Om gamla askar och sånt som är kärt. Mitt flickrum är belamrat med flyttkartonger från mormor och morfars hus just nu. I en av dem hittade jag den här asken. Älskar formgivningen på äldre förpackningar från 40, 50 och 60-tal! I asken finns en kyrka i plåt som alltid stod framme under julen med värmeljus i. Den väcker så fina minnen. Känner mej trygg av den.


   Prövar att mobilblogga! Sen - Jag?? Är for...

foto106 (MMS)

Prövar att mobilblogga! Sen - Jag?? Är fortfarande hos mamma. Hon har gjort ros-"tårta"!


   För jag kan inte säja hejdå än..

Alla helgons och jag är hemma hos mamma. Imorgon ska jag cykla upp till pappas grav och pynta den med ett hjärta i mossa och en lykta. Och det känns så konstigt, surrealistikt att han som är min pappa har en grav. För min pappa ska ju vara här hemma på gården och pyssla, fixa, bära. Ibland kan jag tycka att jag ser honom i ögonvrån när jag tittar ut. I den turkosgröna arbetströjan med hål på armbågarna. Den som luktade så mycket pappa: Skog, aftershave och lite arbetssvett. För han var ju här alldeles nyss. Alldeles nyss var han här. Med sina skrovliga händer,lite stubbiga haka, med sina underfundiga kommentarer och sitt pojkaktiga sätt. Och nu är han inte det längre. Och jag kan inte släppa taget. Den riktiga, förtvivlade gråten har inte fått komma än för jag har inte accepterat att han är borta.

När jag och Daniel var ute och åt förra helgen berättade jag någon anekdot om pappa. Då snördes hjärtat ihop, då sved det och stockade sej i halsen och jag kände att jag mest ville åka hem, skrika och gråta: Kom tillbaka!! Jag måste ha dej här! För ingen kan säja att jag är fantastisk som du. Ingen kan få mej så irriterad som du. Och varför, varför är du inte här? Men det kunde jag inte för jag satt på en full restaurang. Men Daniel strök min hand och förstod.


Nu sitter jag i vardagsrummet där jag växt upp och önskar att han ska komma runt hörnet med en te-kopp och en smörgås balanserande ovanpå. Men det gör han inte. För han är inte här längre och jag kan inte säja hejdå än.

RSS 2.0