Ingen uppdatering av webshoppen idag

Min ena symaskin la av idag. Nu har den piggnat till och allt är frid och fröjd men jag hinner inte ta produktbilder som planerat så jag får skjuta upp den planerade uppdateringen av webbshoppen. Ni får ha lite tålamod med mej så här i början. Jag lär mej av mina misstag just nu :) SKa försöka ta det lugnt ochtänka på att jag är på väg att bygga upp något bra!

   Busy

Jag har loggat in på blogg.se och loggat ut flera gånger nu. Det blir så för mej ibland. Jag vill ju blogga mycket med massor med bilder och inlägg men inspirationen tryter. Tror det beror på mycket jobb helt enkelt men det är ju i och för sej bara kul! Imorgon kommer det som sagt ut nya kläder i webshoppen. Håll utkik!

   Nya plagg i Plagg by Charlotta-butiken på fredag!

Vill bara göra er uppmärksamma på att nya plagg dyker upp i butiken på fredag. Yey! (Länk till butiken i vänsterspalten)

   Lite på halvfart

Idag är jag inte riktigt så energisk heller. Tandläkarbesöket på förmiddagen tog lite musten ur mej. Bedövad från haka till underläpp gick jag därifrån, hem och lade mej i soffan. Sen har jag inte rört mej så himla mycket mer idag. Mår lite illa och känner mej frusen och trött. Fast det kanske kan vara så om man haft en infekterad tand (vad läskigt det lät) som någon grävt i? Mina tänder är, hur ska vi säja... Om man tänker sej att vanliga tänder är av granit så är mina typ..av.. gipsskiva. Genetiskt från födseln. Tack för det...verkligen! Igår bet jag i en nöt och förstörde tidigare nämnda tand. Tur i oturen att jag redan hade en tid idag då. Men som sagt, jag känner mej lite sjuk nästan.


   Också en slags shopping (tänker positiv!)

Känner mej väl sådär peppad just nu. Ett tandläkarbesök inplanerat imorgon och ett i övermorgon. Blä. Eller, jag är inte rädd för att gå till tandläkaren, tycker bara det är så in i norden tråkigt. Alltid får man vänta länge och då läsa Damernas från 2003 alternativt Sportfiske. Hur väljer de tidningar på såna där ställen egentligen? En gång följde jag med mamma till ortopediska avdelningen på Falu lasarett. Där hade de en tidning om utförsåkning och så Runners World. Hur tänkte de då? Motivation? Vet inte riktigt om jag tror det funkar...

Tillbaka till tandläkaren: Sen får man komma in och bli lite bedövad, eller lite och lite, min tandläkare bedövar typ halva huvudet (näe, taskigt, jag tycker han är bra min tandläkare MEN han gillar bedövning, det gör han) alternativt bli lite petad i munnen med den där krokiga metallsaken. Sen får man betala en mindre förmögenhet.
Därav det lite mulna humöret.

   Smelly cat


(Det är inte katten på bilden som ansvarar för föroreningen)

Sitter här med en galet mysig, kelig katt som brutalgosar. Problemet är att han släpper sej tyst men dödligt emellanåt. Kan dock inte mota bort honom för att han är så söööt. Så jag lider...

   Det blev visst...

...en oplanerad bloggpaus över helgen. Jag och Daniel har varit hos mamma och umgåtts samt rensat hängrännor. Det var läskigt! Alltså inte umgåsdelen men hängrännorna. Jag anser inte att jag är höjdrädd men Daniel får lätt svindel av att stå på en stol. Ändå klättrade Daniel glatt upp på stegen 2 våningar och grävde i rännorna. När jag skulle upp började mina ben skaka som på en seriefigur. Hela stegen skakade. Daniel skrattade. Jag var ju inte rädd tyckte jag men benen lydde inte. Märkligt. Så jag högtryckstvättade källartaket istället. Så himla bra att badrumsfönstret blev helt rappat med mossa och skräp. Jag gillar högtryckstvätt!! Man känner sej så tuff och kraftfull. Ja, ni ser ju vilken händelserik helg jag haft;). Nä, vi hann med annat också!

   Mimas

Den här skulle jag så gärna vilja ha på väggen hemma. Det är min lillebror Mattias (Mimas) som är både konstnären och motivet.


   Gatlopp och twitter

Hej! Har varit i stan och sprungit gatlopp åt mamma som bara ska ha "några små saker" när vi kommer hem. Vad säjs om två kartonger glas, ull, stickor och strumpor? Nä, jag gör det så gärna! Själv hittade jag grymma vintage-jeans för 25:- på röda korset. Lovar att visa.


Jo, det var ju det jag skulle säja: Jag har äntligen förstått storheten med twitter! Det gjorde jag inte förr...alls.. Men nu så. Det finns så otroligt många intressanta människor man kan följa för att det håller på med saker inom samma område som mej, för att de är tänkvärda eller helt enkelt roliga! Twittrar du? Då vill jag följa!
Jag twittrar på twitter.com/charlottah. Om allt möjligt: arbete, funderingar och ögonblickstankar.

   Nu funkar webshoppen som den ska!

Äntligen funkar Plagg by Charlotta-webshop som den ska och går alltså att handla i! Så himla skönt att äntligen allt är klart. Nu kan jag lägga upp nya varor. Lovar att uppdatera er på bloggen.


Besök gärna här!

   Så sjukt gammal!!

Läste ett roligt inlägg på kaffekokarkokbokens blogg igår. Det gick i stort ut på att en person kommenterade om att hon insett att bloggens innehavare faktiskt var 30 år fast hon trodde att hon var betydligt yngre. Hon avslutade med:" Men jag ska försöka att tänka bort det och njuta av din unika blogg ändå."


Det tyckte jag var sjukt underhållande (och nu blir bloggen kursiv och jag får inte bort det, knappen funkar inte). Som att det var såna oceaner av år emellan en 30-åring och en 23-åring som den kommenterande var, att det nästan inte gick att läsa varandras bloggar. Nu menade hon egentligen inte riktigt så framgick det senare men det är ändå rätt gulligt.


Utan att skryta vet jag att jag ser lite yngre ut än vad jag är (Jag är 32 år). Bland annat för att jag alltid får visa leg på systemet och t.o.m när jag köper snus. Nu tror jag ju inte att jag ser ut att vara 17. Jag fattar ju att butikerna har sina säkerhetsregler och så. Men en bra dag kanske jag skulle kunna passera för 25. Om man kisar lite:).


Det jag skulle komma till är att jag också har varit med om det där uppvaknandet hos yngre personer när man avslöjar sin ålder. Det börjar alltid med vitt uppspärrade ögon och kommentaren: "Är du sååå gammal?" Man bara, jag sa 32, inte 102. Och så byggs det liksom upp en liten mur emellan två personer som kanske skulle kunna bli jättebra vänner egentligen för att den yngre tycker att jag borde vara på ett visst sätt utifrån min ålder. Ett sätt som jag oftast inte är på.


Det är ungefär som den ENORMA ålderskillnaden mellan mej och min pojkvän. Han är 3 år yngre än jag och det är också lite konstigt tycker vissa. Om man vänder på det är det däremot helt okej. Har hört tjejkompisar säja både en och två gånger: "- Alltså, jag vill ha en äldre kille nu. Någon som är erfaren och trygg". Då vill jag bara meddela att Daniel är det tryggaste som finns. I mångt och mycket äldre än mej till sättet. Och sånt där sitter inte i åldern!

Jag vill egentligen bara säja att jag tycker det är lite tråkigt att vi segregerar oss utifrån ålder.

   Trött så det räcker och blir över

Dålig bloggning i går, eller snarare total o-bloggning. Det är bara det att jag är så trött så trött. Fast jag har hört att det är flera som är trötta. Drabbas man av någon hösttrötthet måntro? Ska ta en rask promenad nu och se om det känns bättre sen!

   Uppdatering om webshoppen

Webshoppen fungerar fortfarande inte att handla i. Det är lite teknikaliteter som ska fixas. Surt men jag tar det med ro. Har nästan räknat med lite motgångar i början. Men snart så!  Hojtar till då:)

   ärtor och päron

Förresten: Hade en liten tvist med fästmannen här om dagen. Så här: Jag skulle vara lite lustig, eller ja, inte så lustig kanske men det var kväll och jag var trött.

Följande utspelade sej:


Jag lagar mat och tar fram en påse frysta ärtor ur frysen. Vill vara lustig.
Charlotta: Daniel, titta, här är kompisar med samma hjärnkapacitet som dej!
Daniel: ????
Charlotta: Jamen ärtor. Du är en ärta! :)
Daniel: ????
Charlotta: Meeen.. Dum som en ärta!
Daniel: Päron! Man säjer päron!!
Charlotta:????


Har aldrig i hela mitt liv hört uttrycket "dum som ett päron" förut. Ärta heter det väl? Dum som en ärta? Visst!?

   Startar dagen med en fågellampa


Är inte den här lampan helt fantastisk? Eller ja, kanske inte för den stilrena typen men för personer som mej som älskar knasiga, kitschiga inredningsprylar är den en dröm. Just denna heter volière demi grande,kommer från Challieres och kostar nästan 5000:-. Vilken tur då att jag hittade den här bloggen där man skapat en egen, nästan finare. Känns som nästa DIY-projekt.

   Lyckorus

Är i lite av ett lyckorus här. Jag blekte mitt hår för andra gången den här veckan och det sitter fortfarande kvar på huvudet. Att det också fortfarande är rätt gult och att topparna går att bryta av som tändstickor kan vi tala tyst om...

   Teknik och sånt

Hej och godförmiddag! Vaknade för någon timme sen och sitter nu och funderar på tekniken i webshoppen. När man klickar på bilderna blir de gigantiska och tar upp hela skärmen. Jag bytte ut mot mycket mindre bilder igår men det verkar inte ha gjort tricket. Annars brukar jag vara helt okej bra på att lista ut hur saker och ting funkar efter några försök men inte nu då tydligen. Får maila supporten.

Annars tänker jag ägna dagen åt att reclaima vår lägenhet. Det ser verkligen ut som kriget här. Har inte lyft ett hushållsfinger på hela förra veckan eftersom all tid gick åt till webshoppen och öppningen. (Daniels efterjobbet tid också så klart, vad tror ni jag bor med för mansgris? ;)) Mitt arbetsrum ser dessutom ut som en trasdocka spytt över hela. (Tyg och trådar överallt).

En annan reflektion: Varför envisas våra grannar med att spela eurotechno på högsta volym med alla fönster vidöppna?Alltså, jag förstår om de små liven (tonåringar som precis flyttat hemifrån) vill lyssna på musik. Men varför vill de att alla andra ska höra också? För varför har man annars fönstren öppna? Det är ju för tusan kallt ute! Är det lite: "Se oss, hör oss, vi finns, vi finns!" Kanske borde man uppmärksamma dem på något vis. Ska jag också öppna fönstren och spela musik? Lite kommunikation liksom...? Eller så gör jag inte det...

   Matcha Plagg by Charlotta!

Jag och Daniel har en luuuugn lördag idag. Sov jättelänge och vilade dessutom en stund mitt på dagen. Skönt att ha helt kravlösa dagar ibland! Jag har grejat ihop ett litet kollage på förslag hur man kan matcha en Plagg by Charlotta-kjol för dag och natt. Jag suger på att göra kollage i photoshop men ni fattar idén! Gillar tanken på att bära glammigare plagg till vardags men klä ned dem med grova tröjor och skor. Till fest skulle jag matcha denna kjol rätt enkelt och låta den tala för sej själv. Knalliga skor är dock kul.
Dag: Stickad tröja från HM, grova strumpbyxor från HM och Kängor med platå och klack från Nelly.
Kväll: Grå enkel topp från Gina Tricot, Stel armring från Nelly och knalliga skor från Nelly.
Kjol från Plagg by Charlotta så klart!

   Den bästa känslan!

Jag känner mej så underbart avslappnad. Nu är Plagg by Charlotta igång. Okej, det blev en fördröjning på 48 timmar som jag inte räknat med men efter helgen så är jag verkligen igång! Det känns så himla härligt. Själva butiksöppningen har legat som en stor spännande men nervös klump framför mej. Nu är den bakom mej istället. Nu är Plagg by Charlotta öppet och bara som en stor godispåse för mej att fylla på med nya kreationer. Och det kan ni lita på att jag ska göra!
Sen finns det ju naturligtvis saker jag måste bli bättre på, som att ta produktbilder. Dessutom känner jag att det skulle vara skitbra att ta bilder på en modell (S, jag hör av mej!) för hur det än är så tycker jag att det är svårt att få kläderna att göra sej på en docka.
Kjol i återvunnen beige spets och metallicskimmrande skinnimitation. Jag tänker mej att man kan bära den till vardags med en stickad tröja och strumpbyxor eller till fest med en enkel topp och roliga klackar!

   Igång!

Nu är webshoppen igång! Tyvärr är det inte möjligt att beställa förrän efter helgen då jag missat att jetshop måste göra ett godkännande inom 48 timmar efter att man bestämt sej för att "go live" med butiken. Konstigt att man får den informationen efter det att man valt att sätta igång butiken (eller så är det jag som missat den infon). Men gå för all del gärna in och kika på Plagg by Charlotta - webshop. Än ligger få plagg ute men webshoppen kommer att uppdateras hela tiden!

   Plagg by Charlotta är lite försenad.

På grund av en del små tekniska problem (som nog löser sej snart) är öppningen av webshoppen lite försenad. Det är kanske så det ska vara när man öppnar butik? Vet inte. Har aldrig gjort det förr:)
Lovar att hojta till här så fort jag är igång!

   Bästa Pennyworth!

Jag vill be er om en sak också! Emma a.k.a Pennyworth har gjort en audtion för The voice. Hon är en fröjd att lyssna på så gå  in och kolla hennes audtion och rösta!
Här!
Vill man lyssna på mer Pennyworth. (Det vill man, jag lovar!) så hittar ni hennes musik här!

   Idag kl 19 öppnar webshoppen!

Idag kl 19 öppnar Plagg by Charlottas webshop. (Länken hittar ni i bloggens vänsterspalt). Till en början kommer några få plagg att ligga ute då jag vill greppa tekniken och känna av läget. Detta kommer dock att fyllas på under veckan. Plagg by Charlotta ska vara en webshop man besöker ofta för att kolla om det kommit in något nytt! Har listat lite frågor som jag tror kan dyka upp:
  • Varför finns inte plagget i min storlek? Plagg by Charlotta tillverkas till stor del av vintage/ 2hand-tyger. Då är ju tillgången på tyg begränsad. Ibland räcker tyget till ett plagg, ibland till flera. Själva idén är ju också att du ska kunna hitta något riktigt, riktigt unikt som ingen annan har :).
  • Vad finns det för betalningsalternativ? Till en början gäller endast kortbetalning hos Plagg by Charlotta.
  • Syr du upp kläder på beställning? Inte i nuläget men det skadar aldrig att skicka en förfrågan om du hittar något som du bara måste ha!

   Om Webshoppen!

Imorgon är det då dax att slå upp portarna för Plagg by Charlotta. Kl 19 hade jag tänkt att det skulle ske om allt går som jag vill!
Tänkte att jag skulle berätta lite om min tanke med webshoppen: Jag vill att Plagg by Charlotta ska vara "levande", att innehållet ska förnyas och bytas ut kontinuerligt. Det är det fina med att det är jag som tillverkar kläderna. Det gör jag ju varje dag. Eftersom jag får nya idéer och ny inspiration utvecklas ju det som säljs tillsammans med mej. Jag vill att Plagg by Charlotta ska vara en butik man dagligen tittar in i för att se om det har kommit  in något nytt.

Till en början kommer inte shoppen vara proppfylld. Min första tanke var att slänga upp massor direkt i början men kom på att jag vill känna av läget lite först med några få plagg. Sen är så klart  min tanke att Plagg by Charlotta ska vara en välfylld webbutik!
Inte tomt så länge till!

   Sånt som är jobbigt..

Är till exempel att vakna klarvaken vid klockan 5 och inte kunna somna om. Sen kommer tröttheten smygande vid 10-tiden och blir värre och värre. Har inte riktigt tid att vara trött nu. Tror jag ska sova en stund efter maten och sen kvällsjobba det värsta jag kan. Det är ändå då jag jobbar bäst!
Här är ett par shorts från Plagg by Charlotta förresten som jag försöker visa upp. De har egentligen skyhög midja men det syns ju inte under min tröja. Smart...

   Bra grejer!

Fint med att ha eget företag är att jag bestämmer allt själv. Allt, allt, allt! Både mycket ansvar men också sjukt mycket frihet. Jag tar verkligen vara på den känslan nu och tänker kämpa som ett djur för att få ha den kvar. Är fylld av spänd förväntan nu. På Fredag kl 19.00 slår Plagg by Charlotta upp portarna! Spännande va?

   Produktiv dag

Idag har jag varit väldigt, väldigt produktiv. Hur det än är med mej så måste jag ha lite tidspress på mej för att prestera som bäst. Nu är det bara några futtiga dagar kvar tills Plagg by Charlotta öppnar och jag syr från morgon (erhm..förmiddag) till sent på kvällen. Inte så att det är jobbigt, eller att jag känner mej stressad. Tidspress triggar mej på ett bra sätt. Inte konstant tidspress, det klarar ju ingen. Men lite press då och då väcker min kreativitet som inget annat.

Ja! Och så ville jag visa er det här tyget. Detta är dock  inte second-hand eller vintage. (Jag måste använda mej av lite andra tyger också för att få en linje i det jag gör.) Jag tycker det är helt underbart. Metallic/pärlemor- fuskskinn!

   Lite tungt

Det har varit några tunga dagar. Igår begravde vi Daniels fina, fina morfar. Tror att det är den anspänningen jag gått omkring med. Den som gjort mej trött. Just nu känns det bättre, nu har han det bra. Men aj, vad ont det gör med begravningar. Aj! Han kommer att vara så saknad. Hans lite underfundiga sätt att skämta på, hans sätt att plötsligt försvinna från vilken situation eller konversation som helst eftersom det är finska nyheter på TV. Haha, han liksom bara reste sej upp och gick då.
Begravningar river också upp saknaden efter min egen pappa. När min pappa dog var han så sjuk att det nästan blev en lättnad. Vi var så utmattade efter nästan ett år av konstant oro att luften bara gick ur. Försökte komma ihåg begravningen igår men upptäckte att det liksom var blankt. Tomt. Just då var jag helt avstängd. Kunde inte gråta, kunde inget. Men så kommer sorgen och greppar ibland, greppar så hårt att det gör panikartat ont. Jag kan känna pappas doft, höra hans röst.
Daniels morfar och min pappa träffades aldrig men jag är säker på att de gör det nu. Jag kan riktigt se hur pappa kommer på vem han är och hur glad han blir över att träffa honom. Hur han liksom tar hand om honom där de är eftersom han ju faktiskt varit där längre. Hur han presenterar honom för min morfar som också hade båtar och segling som sin största passion, precis som Daniels morfar.

   Trött

Alltså, den här helgen har verkligen gått i trötthetens tecken. Fattar inte vad det är med mej. Är bara så utmattad hela tiden. Blir svårt att blogga då också. Jag loggar in på blogg.se, stirrar lite på den tomma inläggsrutan och loggar ut. Knepigt. Tog mej just en timmes lur på soffan. Skönt. Känner mej lite piggare. I och för sej, det var fullmåne här om dagen. Jag är så himla känslig för sånt. Dessutom suger väl den nära förestående butiksöppningen lite musten ur mej. Det ska så klart bli jättekul men samtidigt är det ju rätt mycket prestationsångest inblandat: Kommer någon att tycka om det jag gör? Kommer det att gå bra? Såna saker.

   Soft Lördag

Hej! Tittade på klockan, trodde det var ungefär förmiddag men jag bedrog med lite där kan man säja. En riktigt seg softlördag här. Sov läääänge, gick och köpte färskt bröd och godfrukost till mej och Daniel och sen har jag bara...jag vet inte riktigt.. Hängt i soffan med datorn, pratat med Daniel samt haft lite, lite ångest över att jag inte sitter vid symaskinen och jobbar som en liten iller. Fast bara pyttelite. Inte så det stör alltså. Rätt skönt ändå. Jag tänker så här: Man behöver ha kravlösa dagar för att kunna vara effektiv övriga.

   Idag bär jag Plagg by Charlotta

Idag har jag tagit på mej en Plagg by Charlotta-blus. Liknande kommer att finnas i webshopen. Just denna är gjord av en 40-tals gardin och spets. Älskar den! Lätt att klä ned och upp med jeans eller kjol eller kanske shorts. Med höga klackar eller låga.

   Godmorgon!

Fredag idag! Skönt. Det är konstigt egentligen, jag kommer att jobba i helgen, förmodligen mer än vad jag jobbat i veckan men fredagskänslan infinner sej ändå. Det är ju tur. Och nästa fredag smäller det! Då är det butiksöppning för Plagg by Charlotta. Det ska bli så himla kul att visa upp vad jag gjort! Men nervöst också. Skitnervöst.

   Jo, jag..

...kröp in i hörnet idag igen! Visst, det kan tyckas löjligt, jättefjantigt och allt sånt att stå och posa för sej själv i ett hörn hemma. Men det är ju skitkul också! Gillar bäst kort jag har tagit på mej själv. Brukar alltid få en lätt ansträngd min när någon annan tar kort, inte för att jag inte tycker att det är kul att vara med på kort, det gör jag! Men för att jag får prestationsångest. Och finns det något värre än när någon tagit ett hemskt kort på en och i all välmening utbrister:
"-Vad fiiiiiiiin du blev!!"? Man blir ju inte alls glad. Man blir bara panikslagen och börjar leta efter närmaste utrymme att gömma sej i. För är det så, att det där hemska kortet, är ens finaste? Är det så man ser ut? Så tänker i alla fall jag. Jo, men nog om det. Här kommer en "dagens outfit" idag igen. Har lite problem att få korten skarpa med självutlösaren bara..hm.
Jag har på mej: 2hand gul pennkjol, Randig Gina Tricot tröja och scarf som varit mormors den med. Och nää, jag är inte på smällen. Jag bara har en sån där fin liten putmage ändå. Jepp!

   Hej Torsdag

Har varit vaken sen sju men ligger fortfarande kvar i sängen. Därmed inte sagt att jag inte är effektiv. Älskar mina mornar, får verkligen en massa gjort. Jag går upp och kokar mitt morgonkaffe och tar med mej det och datorn tillbaka till sängen. Sen ligger jag och jobbar/bloggar/kollar nyheter och sånt ett bra tag. Blev förresten uppmärksammad på att mina inlägg inte syns som hela på rss-läsare så nu har jag fixat det.
Idag är det annars tänkt att jag ska organisera lite och få lite ordning här hemma samt sy en del. Det drar verkligen ihop sej för butiksöppningen nu. Från början hade jag ju tänkt att jag skulle blogga massor om arbetets gång och så men dels har jag inte haft någon vettig kamera, vilket jag har nu! Och dels är jag så fokuserad när jag jobbar att jag glömmer att dokumentera. Ska försöka få till det nu!

   Hemma hos mej

Tänkte att ni skulle få se delar av mitt hem. Tror det avspeglar rätt mycket hur jag tänker runt kläder och design och så. Jag iof säja att inredningsstilen, om jag nu har en sån, är lite...hm.. mormors-kitsch! Mina kläder är inte mormors-kitsch men jag gillar accenter och roliga detaljer inom klädskapandet också. Okej. Nog sagt. Here we go!
Vardagsrum och nej, jag har inte städat. Den fina 50-talssoffgruppen från mormor 9ch morfar är övertäckt med blommiga överdrag. Tre av anledningarna ser ni på bilden. Vid sekretären jobbar jag, inte när jag syr dock. Sekretär är en klart underskattad möbel. Skitbra att gömma röran i!
Pigtittaren kommer också från mormor och morfar. Älskar den gula färgen.
Prickig vägg vid huvudändan av sovrummet. Märk väl: Huvudändan! Annars skulle vi konstant må illa. Märkte att prickarna satt lite tätt när jag limmade upp "tapeten" som egentligen är ett presentpappar. Och nej, det är inte jättesmidigt att tapetsera med presentpapper men man måste ju prova!

   Vad gör man....

.... När man fått en ny kamera? Jo, det ska jag tala om: Man trycker in sej i ett hörn och tar bilder på sej själv eftersom man är så jäkla ego ;) (Sen glömmer man att fokusera i sin iver så det blir lite suddigt ändå, trots den dyra kameran.)
Idag har jag på mej stickad tröja från Lindex, jeans från Dr Denim, Bandana från mormor och vintagepumps i röd mocka.

   Ny kamera!

Yey, nu har jag skaffat mej en systemkamera. Inget fancy men ack så bra för en novis som mej. En canon eos 1100d blev det. Nu ska jag bara lära mej alla funktioner.

Nu är jag hemma igen också och bloggar som vanligt (och med massor av mer och bättre bilder).

   En extra dags frånvaro

Bestämde mej för att stanna en extra dag (idag) hos mamma, därav  den extremt dåliga bloggningen. Men mys för mej så klart!

   Har precis vaknat..

..i mitt flickrum hemma hos mamma. Det blir inte mycket bloggande här. Varför vet jag egentligen inte för jag har precis lika mycket tillgång till internet här som hemma. Det är något med lantluften som får en att vilja göra andra saker kanske? Är tillbaka hemma på måndag dock. Då lovar jag att blogga.
Under tiden tycker jag att ni ska upptäcka min underbart begåvade vän Pennyworth! Hon är en underbar singersongwriter, skriver och spelar själv och är faaaantastisk. Och det säjer jag inte bara för att hon är min vän. Hade gillat det precis lika mycket ändå. Det är vackra melodier, vemodigt, tänkvärt och peppande på samma gång. Dessutom spelar hon in skiva just nu. Bara en sån sak! Här är hennes facebooksida där musik, bilder och videoinlägg finns. Gilla!

   DIY

Eftersom jag älskar diy (do it yourself) har jag skapat en ny kategori som heter just diy. Detta firar jag genom att visa er två diy-projekt. Först det här från min gamla blogg: Hur du gör kakfat av gamla tallrikar, koppar, glas, tekannor och massor med annat:
/Texten är otydlig- jag vet. Men ni fattar nog idén. Klistra ihop glas, koppar, tallrikar helt enkelt :)


Och så det här helt fantastiska tipset på hur man gör egna LED sko-clips. Ska helt klart prova bara jag fattar alla plus och minuskopplingar ;)

   Hos mamma!

Nu är jag hemma hos mamma. Åh vad skönt det var att komma hit! Vackra, vackra Siljansnäs!
En irriterande sak dock: Varför har min blogg helt plötsligt verifiering av kommentarer och hur sjutton får jag bort det?
Hemma hos mamma (och pappa i himlen)

   Ordningen återställd

Sådärja, nu har jag fått mitt morgonkaffe. Eller morgon och morgon...eh... Snart ska jag börja packa ihop och bege mej mot tåget. Om det är något jag hatar så är det just att packa. Det stressar mej, oklart varför.

   Eh...godmorgon..

Vaknade för en liten stund sen. Har sovit jättedjupt inatt. Upptäcker att kaffet är slut. Grrr. Jag behöver verkligen mina två koppar kaffe med mjölk på morgonen för att vakna till. Det finns två hemska saker som kan hända mej på morgonen:
  1. Kaffet är slut
  2. Mjölken till kaffet är slut
Borde gå till närbutiken och köpa.. ska bara ta mej upp från sängen först. 

Annars åker jag till mamma idag och hjälper henne att ta emot flyttfirman som kommer med tusen lådor från Gävle. Hurtiga flyttgubbar verkar det vara också. De tyckte att det var lämpligt att komma vid 7-8. Jisses. Men nåja, de har säkert fått sitt morgonkaffe.....

RSS 2.0