Morgonstund

Vaknade tidigt idag, strax efter 5. Gillar de där tidiga mornarna när man vaknar relativt utvilad, smyger upp och kokar kaffe för att sedan krypa ned i sängen igen, läsa tidningen och ta dagens första internetrunda.

Annars är jag sprängfylld med ideer just nu. Tror jag kan ha kommit på något himla bra!

   HEJ Fredag

Alltså, vet inte riktigt vad jag tänkt skriva? Att det är fredag? Tja, det gillar man ju! Har placerat mej på rygg i soffan, family guy på tv:n och mannen inom räckhåll. Begär inte så mycket mer än så. Eller jo, kanske ett glas rött senare!

   läppstiftet

Har varit besatt av tanken på ett ceriserosa läppstift ett tag. Besatt kanske låter lite väl..Men jag älskar faktiskt läppstift. Igår hittade jag ett! På gina tricot! Fever pink heter färgen, kostade 59:- och sitter helt ok. Vet att MUS har ett som heter Mandy som är liknande. Vill gärna ha men gillar att prova budget först.

   Fusk, kropp och såna grejer.

Detta är en munk. Den åt jag för någon vecka sedan, helt utan dåligt samvete ska tilläggas, trots att den inte ingår på något sätt, över huvud taget i den lchf-kost jag annars vanligen äter. För jag tycker inte att man ska förbjuda sej någonting, någonsin, om man inte har uppenbara problem så som sockerberoende men det har inte jag. 
 
Men när fusket blir slentrian, såsom det blev i helgen. När jag åt bakelse utan att vara speciellt sugen..bara för att...ja.. äta. När det drar ut på tiden i flera dagar, då känner jag verkligen att min kropp inte mår bra. Den känns alldeles i olag. Orolig. 
Nu är jag hemma igen och äter min vanliga mat och känner att jag mår bättre direkt.
 
Men det jag ville komma till egentligen är att jag till skillnad från tonåren och även efter det, inte längre äter för att bli smal. Klart, jag skulle vilja gå ned några kilo för att det är nyttigt. Men mest äter jag för att jag ska må bra, känna mej bättre psykiskt.
 
Och vet ni, får man säja detta? Min dröm är verkligen inte att bli jättejättesmal. Om någon skulle komma till mej och säja: Jag gör så att du väger 60 kg till dina 172 cm imorgon, så skulle jag tacka nej. Jag skulle verkligen det. För idealen är inte mitt ideal längre. Och inte för att jag på något vis tycker att någon som väger det eller mindre är ful. Det finns sjukt snygga kroppar i alla storleker. Det är bara inte min vikt, min kropp.
 
 

   Vad jagg tyckte om bb-cream från maybelline

Nu bjuder jag på en inte allt för smickrande bild på mej själv. Näsan i fokus och dessutom syns det att jag är lite vindögd OCH så glömde jag att ta ut snusen.

Men det är inte det jag ville visa utan hur bb-krämen ser ut på huden! Detta är enmrelativ rättvis bild från när jag precis lagt på den i morse. Den är lite, lite skimmrig och ser naturlig ut på. Jag vill inte ha en synlig kaka av makeup i ansiktet och vill gärna ha illusionen av osminkad hud. Då funkade denna bra!

På eftermidagen blir jag alltid rätt blank i ansiktet och det blev jag idag också men inte så väldigt. Tyckte den höll mej lite mattare i alla fall.

Så mitt utlåtande blir: Funkar bra om man vill ha ett lätt underlag som jämnar ut litegrann. Men ingen wow-produkt kanske.

   Underlaget, den perfekta hyn & att testa de där "bb-cream"

När jag var tonåring hade jag lite sådär hy. Småfinnar och pormaskar. (Eller så var det så att man i tonåren ägnade många timmar åt att närgranska sej själv i spegeln). Nu däremot, gillar jag min hy! Den är fin, jämn, oftast finnfri om än lite fet men inbillar mej att jag håller mej rynkfri längre på det sättet.. Har egentligen inget problem att visa mej utan smink.. men vet inte vad det är? Känner mej liksom inte riktigt vaken utan?
 
I alla fall, det jag skulle komma till, var foundations. Jag klarar inte av krämfondautions! De må komma från det dyraste märket i världen -  spelar ingen roll!  Mitt ansikte känns instängt.
Det jag använt de senaste åren är Mineral booster från ELF. Det är egentligen ingen fondatioun utan ett utjämnande mineralpuder med lite skimmer. Man kan säja att det retusherar lite med ljusreflektion. Så här ser det ut:
Det är jättebra (och billigt). Rekommenderar massor!
 
 
Men.. Nu till hösten kände jag mej lite glåmig och ville prova något nytt så jag gick och köpte mej en bb-cream från Maybelline, antagligen rätt påverkad av tv-reklamen. Har inte testat den än. Är lite rädd för det där krämiga men tänkte ge den en ärlig chans. Ska komma med mitt ytterst ovetenskapliga, oproffesionella utlåtande senare. Lovar!
 
Så här ser den ut:
 
Här är förresten en osminkad jag! I och för sej med tjusigt Instagramfilter... men ni kanske ändå kan se vilket sorts canvas jag arbetar med..eh

   Länkkärlek: Days with Jen

Det finns en blogg som jag har följt ett tag, som jag nog skrivit om förut men som jag vill slå ett slag för igen eftersom den är så otroligt inspirerande.
Bloggen heter  Days with Jen och drivs av 22-åriga Jennilie.
Denna kvinna har en alldeles fantastiskt stil: Egen men trendig, färglad, cool och spännande. Dessutom är fotona på bloggen väldigt vackra. (Har för mej att det är hennes mamma som är den duktiga fotografen i de flesta fall.)
 
Men det är inte bara det som är så inspirerande med denna blogg! Det som är allra häftigast nästan är att den  verkligen bevisar att stil inte är pengar, att man kan vara coolast i stan utan att lägga ned drömsummor. 
Jennilie handlar stora delar av sina kläder på loppis, på rea, eller ebay och tradera. Det är sällan man ser att hon köpt något till fullpris. Kanske är det därför jag känner mej lite besläktad med henne eftersom jag också gillar att fynda kläder och har gett mej själv epitetet "rea-räven";)
 
Kort sagt. Titta in och inspireras!
 
Bilderna är lånade från:  dayswithjen.blogg.se

   I helgen

Helgen tillbringade jag som sagt i föräldrahemmet i Dalarna. Förutom att rensa skräp hann jag ta det lugnt och tanka lite natur, lugn och lantluft.
Precis vid foten av det där berget är jag uppväxt.

Vägen till affären. Idylliskt så det räcker och blir över. Okej, okej, det finns en större, asfalterad väg också men det här är ju så mycket mysigare.

Vi tog vara på den sista sommarvärmen, dock med infravärmen igång och fikade ute.

En kväll åt vi chevrétoast med honoung och valnötter. Så otroligt gott!

När man är hemma måste man sova med Glenn-Roggert. En mycket liten hankatt med trubbigt ansikte och en förkärlek till att rengöra näsor.

   I Dalarna

Är "hemma" i Dalarna,i barndomshemmet över helgen. Har spenderat dagen med att hjälpa till att rensa och slänga skräp i container. Jag gillar att slänga saker!! Helst mitt eget då men andras funkar också. Känns renande.

Kvällen tillbringar jag i soffan och umgås med familjen. Skönt!


Bilden är

RSS 2.0