Söndagsångesten

Vad är det med Söndagar egentligen? Jag gillar verkligen inte Söndagar. En dov känsla lägger sej liksom över mej varje Söndag. Ingen jättedeppighet men någon slags tomhet. Hela min kropp känner att det är Söndag. Tror man skulle kunna sätta ut mej på en öde ö utan tillgång till klocka och almanacka och jag skulle ändå känna den här dagen i hela kroppen. Allt blir lite tomt, tiden saktar ned lite.
Alex Schulman skrev ett bra inlägg om Söndagsångest för ett tag sen. Tror han är något på spåren där. Att Söndagen liksom är ett avslut och får oss att reflektera över större avslut, över livet.


Dock kan man råda bot på Söndagsångest! Med en bra film eller serie i TV:n och en älskling att krama i soffan.

   Naglar och färger

Ok, så jag målar naglarna i någon typ av "vårig" nyans. Problemet med mej och måla naglarna är att jag aldrig kan låta bli att pilla på saker under torktiden, därav klumpen på långfingret... Men gillar färgen. Light purple från HM.

   Vårkänslor och dropbox

Jag fortsätter vårglädjefnatta. Tänk att varje år kommer den som en överraskning: Våren. Det känns som om man vaknar upp ur någon slags dvala och bara: Aha! Det är så här livet ska vara! Gick en sväng och stötte på de här fina...eh.. blommorna. (Vad sjutton heter de nu igen?)


Jo! Och så skulle jag berätta om det bästa som hänt mej och min mobilkamera! Kanske är hopplöst efter men om det är någon stackars människa som ännu inte hittat Dropbox eller liknande program så ser jag det som min plikt att berätta om det. Så jäkla smidigt. Istället för att hålla på med usb-sladdar, bildhanteringsprogram som hänger sej och sånt, så klickar jag bara på "ladda upp" bilder på dropbox så hamnar de i en mapp på min dator på ett kick. Hur skönt som helst. Funkar även på andra typer av filer.


Appropå bra appar så hittade jag även en stämpelklocka-app. Jättebra för en sån som jag som jobbar hemifrån. På så sätt får jag mycket mer koll på tiden som jag lägger på företaget. Jag checkar in när jag börjar jobba, checkar ut exempelvis vid lunch och så checkar jag in igen.
Ibland är det nämligen jättesvårt att veta hur mycket tid man lägger ned. Det blir ju liksom inga 9-5-dagar. Det kan kännas som man inte gjort någonting vid vissa tillfällen och då är det skönt att gå tillbaka och se tiden man faktist lagt ned.Säjer hon som minsann tyckte att det var rätt onödigt med smartphones. Herregud, jag har hela mitt liv i den där lilla apparaten. Skulle jag tappa bort den eller skulle den gå sönder kommer jag att stå handfallen. Läskigt egentligen.

   Tulpaner!

Tulpaner. Vårigaste blomman. Det spritter i kroppen när jag ser dem. Sådär som det jul-spritter av hyacinter. (Fredagsvinet ville tydligen också vara med på bild)

   Fredag o tandläkare. Gott o ont.

Startade denna dag med att vakna upp med sjuk migrän. När jag var yngre, typ tonåring hade jag migrän jätteofta, riktigt mördarmigrän med spyor och allt men nu händer det några gånger om året bara och inte riktigt lika kraftigt. Hade oturligt nog en tandläkartid som jag ogärna ville missa tidigt på morgonen men tog en värktablett och powersov en halvtimme, sen var det nästan borta. Nu känner jag mej bara lite groggy, nästan bakfull. Tandläkaren gjorde sitt och sen gick jag hem, däckade på soffan och vaknade ungefär nu. Behövligt.
Vet ni förresten vad en migränmänniska som jag stör sej på? När folk exempelvis bloggar, twittrar, eller facebookar: "Åh, jag har sån migrän". Alltså, har man riktig migrän så vill man inte vara i närheten av en dator än mindre blogga, man kan ju nästan inte stå upprätt ens?
Det var det onda.


Det goda: Det är fredag och solen skiner. Bara en sån sak.

   Sånt som blev över och färg

Hade lite tygbitar över så jag sydde några nya kuddfodral! Lite tantkitschiga sådär, precis som jag gillar. Färg ska det vara. Säj shabby chic till mej och jag spyr. Bedriver någon form av personlig hatkampanj mot den inredningsstilen. Veet, det är jag som har problem. Tycker det är så tråkigt bara.

Extremt crappy mobilbilder dock. (Måste plocka fram RIKTIGA, fina kameran oftare.)

   För preppy?

Gwyneth Paltrows sammarbete med Lindex tyckte jag inte var så intressant. Liksom lite för preppy för min smak. Är inte så mycket för sånt preppy/klassiskt. Så känner jag nog fortfarande i och för sej. Men den här kjolen! Åh! JAG VILL HA DEN!

   Klädkrisen

Värmeböljan idag medförde dock något negativt: Jag upptäckte att jag hade noll kläder och skor att ta på mej! (Hur nu en människa som har säkert 50 par skor inte kan ha skor). Det är alltid så här, varje vår. Jag är utan kläder! Det är som de jag hade förra säsongen magiskt har upplöst till ingenting, aldrig funnits. Till exempel upptäckte jag att jag inte hade ett enda par vettiga jeans? (trasiga, fläckiga, obekväma)  Detta utlöste någon form av klädkris när jag skulle till tandläkaren idag (!). Hade inget tandläkarmässigt alls. Närå, hade inga kläder att överhuvudtaget gå ut i. Sen är det ju rätt pinsamt att någon som ska föreställa att jobba med kläder inte har några kläder. Men jag har ju inte tiiiiid att göra något till mej själv.
Nåja, fick i alla fall på mej någon form av byxa och tröja, gick inte dit naken. Bra det.


Förutom klädkrisen så har vi också den lilla strumpbyxekrisen. För en typ av plagg har jag massor av: Kjolar och klänningar. Det jag inte har är strumpbyxor. Eller jo, jag har strumpbyxor men varje gång jag ska hitta ett helt par får jag en liten kris. Ni vet, när man nogsamt dragit upp strumpbyxan för ena benet och sen sätter foten i andra och tårna tittar ut? Eller man i förbifarten ser sej i spegeln och upptäcker att man har en reva från rumpa till häl? Dessutom, vet ni vad ett hem med katter gör med svarta strumpbyxor? Det ska jag tala om! Man får ett extra hårlager på benen. Inte kul.


Jag tänker ibland att jag ska sortera strumpbyxlådan, ta bort alla trasiga par, gamla och noppiga men det blir aldrig av. Kan liksom inte tänka mej något tråkigare.


Ni ser, jag har fruktansvärda problem. Det är synd om mej!

   Vår!

Idag när jag stack ut näsan, dessutom iklädd tjock vinterjacka, slog värmen emot mej. Så himla underbart. Åh, vad jag älskar vår och löfte om en sommar i år också. Varje år glömmer jag hur alldeles härliga de känns, de där första solstrålarna! Att jag sen kände mej som ett miffo i thermojacka gjorde inte så mycket. (Note to self: Köp ngn typ av termometer!!)


Förresten, förlåt för att jag inte är någon frekvent bloggare. Det är så mycket jag vill hinna och dagarna räcker inte riktigt till. Egentligen skulle jag vilja ha en välfylld, spännande blogg, arbeta massor, ha ett perfekt städat hem, träffa mina vänner massor och dessutom hinna träna lite. Men tiden,  den räcker inte..  Just nu fokuserar jag på företaget och försöker låta bli att ha dåligt samvete för det andra.
Sånt man gör: Promenerar på bar asfalt, syr och pussar katten på nosen.

   Ledsen

Idag fick vi lov att låta vår lilla katt Biffen somna in. Aj, det gör så ont och jag vill bara ha honom tillbaka.

Första tanken var att rädda till vilket pris som helst men när man ser sin lilla katt som har så ont, så ont och dessutom kanske får tillbaka det onda efter behandling. Nej. Kändes bara själviskt. Samtidigt känner jag mej elak nu också. Så svåra val.

Det är så himla värt att ha djur, de ger så mycket, gör mej så glad och fyller min vardag med skratt men när de plötsligt blir sjuka så gör det så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen.


Hoppas du har det bra nu lilla Biffen.

   Färger och sånt.

Fortsätter med min bloggombyggnation. Konstaterar att färger på dator är svårt. På min dator är färgerna på menyn lätt dimmiga, ljusa, skira. Bad nöjd Daniel kolla på sin igår. Han sa ungefär: Ehum... host.. När jag tittade på hans dator drog färgerna mer åt stark grisskär samt spygrön.. Fail. Fortsätter att exprimentera så får vi se hur det blir!
(Väldans nöjd dock, över att ha fått till en dropdown meny!!! Var ju inte ens så svårt som jag trodde). Eller förresten! Det var skitsvårt. Jag är ett GENI!!!!
Update: Hoppas förresten att länken till webshopen är tydligare nu? Tyckte jag hade en tydlig länk förut men det var många som inte hittade.

   Ursäkta röran! Jag bygger om.

Försöker linda skallen runt det här med drop down menyer. Går okej men under tiden ser det lite underligt ut här.

   Konst och sånt.

Min blogg är fortfarande trasig. Fattar inte vad jag gjorde?! Nåja, tänkte försöka göra drop-down-menyer istället. (Help me God!!). Fast det var inte det jag skulle prata om.
Ville tipsa er om min lillebrors tumblr-sida. Veeet, blir mycket lillebror nu men älskar ju skitungen. Mattias är bland annat konstnär och nu har han skaffat sej en tumblrsida till sin konst. Där kan man se hans bilder och hela processen när han målar en bild vilket är jätteintressant!
Från ax till limpa typ. Eller ja, från limpa till ax eftersom jag satt bilderna i fel ordning.

   Oj!

Hm.. skulle fixa lite med bloggen. Har nu fixat så alla kategorier osv ligger under alla inlägg. Var ju inte riktigt meningen. Oj. Fixar sen.

   Hur går det med företaget då?

Jotack, det går bra! Fortfarande nöjd över att jag ordnade själva webshopsbiten så snabbt som jag gjorde även om allt det andra inte riktigt var ikapp. Hur ska man säja, nu har jag äntligen hittat en rytm att arbeta efter, de rätta sakerna att göra, fokusera på. I början blev jag nästan överväldigad..eller jag BLEV överväldigad av människors förväntningar. RÄDD till och med. Kände mej stressad och låste mej rätt rejält. Sen föll sej livet så att företaget blev vilande ett tag och det var nog bra. Har hittat ett annat lugn. Håller nu på att förbereder mej som mest för att nyöppna webshopen. Den här gången på rätt sätt som det var tänkt från början. Man kan lugnt säja att det är en process att starta företag och ibland ställer jag alltför höga krav på mej själv.
När nyöppningen sker informerar jag om senare.

   Seg som tuggummi

Ibland är det ingen barnlek att vara kvinna; när någonting annat en gång i månaden tar över kroppen. Lederna blir stela och tunga. Att förflytta sej eller överhuvudtaget göra något känns nästintill omöjligt. Man är ju dessutom en alldeles underbar lite solstråle som inte blir arg för något.. nej ABSOLUT ingenting alls! Man skriker inte rätt ut i vredesmod i en tom lägenhet för att man tappar en gaffel när man diskar. Man möts inte av förvånade kattögon som undrar om det är nu det verkligen brutit ut? Nä, det gör man inte.... Eller eh.. så är det precis det man gör.. Kanske gråter man en skvätt också om man känner för att riktigt leva ut.


Kan inte låt bli att tycka att det är jäkligt orättvist. ORÄTTVIST!!


Bilden? Den valde jag för att den har ungefär samma stämmning som jag just nu.

   En helg hos lillebror

I helgen fyllde min lillebror 25 så jag satte mej på tåget och åkte till honom och hans tjej Matilda i Falun. Haft ett skönt, roligt veckoslut med bla. standup, turtlestårta, inredningsinspiration o viiiin. Dokumenterade med lilla mobilkameran.
Ett stycke lillebror!
Supermusikaliska, lite ikognito Matilda har gett sej i kast med pappas gamla Hagströmdragspel.
Turtlestårta skapad av födelsedagsbarnet himself! Klart man ska ha en sån när man fyller 25. Inget konstigt med det. Alls. Han var dock jäkligt sammanbiten innan han fått ihop den.
Väldigt fin lägenhet har dom, de små liven. De här lamporna: Ååååh
Lamporna igen. Tavlan i bakgrunden har lillebror målat. Gillar blandningen av sockersött och hårt.
Bordet har Mattias sprayat genom en spetsgardin. Smart!
Fiiin kudde. Vill göra likadan!
Den här pinuppan som Mattias fyndat på loppis hade jag långt dragna planer på att sno. Men nä, hade ju varit taskigt.

   Grattis älskade lilla skitunge!

För exakt 25 år sedan vaknade en liten sjuårig tjej upp i Dalarna, Siljansnäs av att mormor väckte henne. Mamma och Pappa var borta. Mormor berättade varför: Du har fått en lillebror! Senare ringde pappa och hon fick lyssna på bebisens små pip i luren. Jättekonstigt. Hans första dagar förflöt utan henne i sitt liv eftersom hon haft röda hund och inte fick träffa små bebisar men när hon äntligen fick se det lilla rynkiga knytet för första gången har hon älskat honom gränslöst mycket, skulle göra vad som helst för honom, skydda honom med sitt liv.


Och idag fyller han 25 år den lilla bebisen som kom att heta Mattias!! Svindlande.


Är så fruktansvärt tacksam över att jag har honom, någon som älskar mej oavsett, någon som alltid har min rygg och vice verca. Att han dessutom blev en smart, begåvad, fruktansvärt rolig gosse gör ju inget.
Vi har liksom alltid varit nära även fast det är en del år emellan oss, händer något i mitt liv, bra eller dåligt, är han en av de första jag vill berätta det för. Kan hända att jag var mer mammig och beskyddande när han var yngre och att vi är mer jämnlika nu. Eller..eh.. jag är fortfarande rätt överbeskyddande..*host* Jobbar på det..


Idag åker jag och hänger med honom och hans underbara flickvän Matilda och det ska bli så himla mysigt.
Och en bildkavalkad ska man såklart ha när man fyller år!
'

   Den här stunden

Jag vaknar allt som oftast rätt tidigt på morgonen (vilket inte hindrar att jag därefter somnar om). Men i alla fall: Jag älskar de här tidiga morgontimmarna när hela dagen är som ett blankt papper. När jag vaknar brukar jag smyga upp och sätta på kaffe som jag tar tillbaka med till sängen, ge katterna, som stirrar på mej med teftatsögon, mat. Sen kollar jag internött, försäkrar mej om att inte världen gått under under natten. När jag ligger här i sängen får jag ofta liksom ett stillsamt lyckorus. Ett lyckorus över mitt liv. Över att jag får göra det jag vill, över att jag har den bästa partner någon kan ha (som idag för övrigt är ledig och ligger brevid och sover. Win!), den bästa familjen. Att jag någonstans börjar känna mej lugn efter allt som varit. Härlig känsla.
Idag ska vi ta en sväng in till stan och gå på födelsedagspresentjakt åt min lillebror som fyller 25 (gulp). JAG var ju nyss 25!! Fattar inte när detta hände!?

RSS 2.0